sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Pääsiäisen persikkarahkapiirakka


Pääsiäiseen kuuluu mielestäni persikkarahkapiirakka. Olen tehnyt piirakkaa jo useampana vuonna, mutta nyt löysin mielestäni paremman reseptin. Täytteessä maistuu kivasti sitruuna ja ulkonäkökin on herkullisempi kun persikat tulevat hyytelösokerin kanssa tortun päälle.  


Murotaikina pohja (Kinuskikissa blogista)

125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa muna sekaan. Lisää vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos. Sekoita tasaiseksi nopeasti.

Täyte

1 tlk (250 g)maitorahkaa
1 tlk (2 dl)vispikermaa
3kananmunaa
1sitruunan raastettu kuori
1/2 dlsitruunanmehua
3/4 dlsokeria
2 tlvanilliinisokeria
Pinnalle

2 tlk (à 410g)persikkaviipaleita
1 dlvettä
1/2 dlhyytelösokeria

Vaihe 1
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle
Vaihe 2
Sekoita rahkan joukkoon vispikerma, munat, sitruunan raastettu kuori ja mehu, sokeri sekä vanilliinisokeri. Kaada täyte vuokaan ja paista torttua 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
Vaihe 3
Anna tortun jäähtyä. Valuta persikkaviipaleet hyvin ja asettele ne tortun pinnalle kauniisti. Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kun liemi kiehahtaa uudelleen nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä pari minuuttia. Lusikoi lientä persikoiden päälle ensin ohuelti sitten runsaammin. Tarjoa persikka-rahkapiirakka kylmänä. Ohje Pirkan sivuilta.

1 kommentti:

  1. No nyt pääsin sun blogiisi, Ville laittoi mulle aluksi väärän osoitteen! Ihanan näköisiä (ja varmasti makuisia) ruokia. Haluaisin itsekin ruveta pitämään jonkinnäköistä leivontablogia, mutta en ole vielä jaksanut perehtyä kuinka tuo bloggeri oikein toimii.

    VastaaPoista