No niin, nyt sain aikaiseksi tehdä leipää. Lähdin liikkeelle helposta vuokaleivästä.
Hyvä idea, koska onnistumisen ilo oli taattu. Ja mikäpä voisi voittaa tuoreen leivän tuoksua.
Ohjeen pohjan löysin www.kotikokki.net reseptihausta. Jauhoja ja hiutaleita muutin kaapista löytyvien aineiden mukaiseksi.
Taikina
0,5 l vettä
1 pussi kuivahiivaa
2-3 tl suolaa
2-3 rkl siirappia
1dl neljänviljan hiutaleita
5dl sämpyläjauhoja
n. 3dl vehnäjauhoja
Pinnalle ja vuoan voiteluun
voita
2rkl siemensekoitusta rouhittuna
- Sekoita kuivahiiva 1dl vehnäjauhoja.
- Sekoita lämpimään veteen (42 astetta) jauho/hiivaseos, suola, siirappi ja hiutaleet. Sekoita ja anna käynnistyä liinan alla puoli tuntia.
- Puolen tunnin jälkeen taikina on turvonnut ja kuplii. Sekoita sekaan jauhot vähitellen.
- Taikina saa olla hieman löysää.
- Peitä taikina vielä liinalla ja anna kohota puoli tuntia.
- Laita uuni kuumenemaan 225 astetta. Voitele vuoka ja siirrä taikina siihen. Peitä liinalla ja odota, että uuni on valmis.
- Uunin kuumettua ripottele siemeniä koristukseksi pintaan ja paista vuokaleipää reilu puoli tuntia! (alaosassa)
Hyvän näköistä leipää. Voit vielä makua antamaan lisätä erilaisia pähkinöitä ja siemeniä...
VastaaPoista