sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Raparperi-rahkapiirakka

Kesän ensimmäinen raparperipiirakka oman kasvimaan sadosta. 
Tässä ohjeessa yhdistyy mukavasti raparperin kirpeys 
sekä rahkan ja piimäpohjan happamuus
sekoitettuna sokerin makeuteen. 

Ohjeesta tulee pellillinen piirakkaa.


 Taikina:
4dl piimää
4dl sokeria
1 muna
2dl sulatettua voita
6dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Sekoita kaikki aineet keskenään.
Levitä pellille leivinpaperin päälle.


Pohjan päälle reilusti raparperia sekä niiden päälle nokareina rahka-munaseos.
 Seokseen laitoin valkosuklaa-lime rahkaa kaksi purkillista sekä kaksi munaa.


Yksi kananmunista oli niin kaunis, etten meinannut raskia särkeä sitä ollenkaan. 
Siispä ikuistin sen kameralle ennen taikinaan laittoa.



Harvoin tulee ikuistettua asioita jotka ovat 
putkahtaneet maailmaan jonkun pyllystä :D

1 kommentti:

  1. Herkullisen kuuloinen resepti. Kokeilen tätä ehdottomasti mökillä, kun huomasin, että rikkaruohoviidakon keskeltä paljastui täysissä voimissa olevia raparperejä!

    VastaaPoista