Mangotuorejuustopullaan sain idean äidiltäni. Hän oli tehnyt appelsiinituorejuustopullaa.
Tuorejuuston lisääminen pullaan oli minulle ihan uusi juttu. Alla tekovaiheen kuvissa myös omenamarmeladi täytteellä olevia pullia. Seuraavasta ohjeesta tuli kaksi pellillistä. Ohje Houkuttelevaa ruokaa keräilysarjasta.
Taikina
75g voita
3dl maitoa
40g hiivaa
3/4 dl sokeria
1/2 tl suolaa
n. 8dl vehnäjauhoja
32 paperivuokaa
Voiteluun 1 muna ja halutessasi raesokeria.
Täyte
250g mangotuorejuustoa
1 keltuainen
1/2 dl sokeria
1/2 dl hasselpähkinärouhetta
- Sulata voi. Lisää maito. Kuumenna kädenlämpöiseksi
- Murenna hiiva kulhoon. Kaada maito-voi seos hiivan päälle. Sekoita kunnes hiiva liukenee.
- Lisää kuivat aineet. Jauhoja niin kauan että taikina irtoaa kulhon reunoista. Itse jätän taikinan aika löysäksi, silloin pullista tulee pehmeitä.
- Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä.
- Leivo pullat valmiiksi
- Kohota valmiit pullat uunin lämpiämisen ajan.
- Voitele munalla. Ripottele päälle raesokeria.
- Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti