sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Fiscake, friteeratut sipulirenkaat ja sitruunamajoneesi



Ruokana tänään hauesta tehtyjä kalakakkusia, öljyssä paistettuja sipulirenkaita ja itsetehtyä sitruunamajoneesia. Täman ruoan tekemisessa vierähtää tovi, mutta jos pitää ruoanlaitosta, mitäpä se haittaa. 


Fiscake
400g haukea
300g perunaa
1 muna
50g kevätsipulia
1/2 ruukkua korianteria
1 punainen chili
1 valkosipulinkynsi
suolaa, valkopippuria
1 sitruunan raastettu kuori

Kypsytä hauki ja keitä perunat. Pilko muut täytteet ja ja raasta sitruunan kuori.
Muussaa perunat ja hauki. Sekoita kaikki aineet keskenään. Muotoile massasta sopivan kokoisia pihvejä. Paista voissa.

Sipulirenkaat

Leikkaa sipulit noin 1,5 cm levyisiksi renkaiksi. Valmista taikina.

3dl vehnäjauhoja
2dl piimää
loraus vichyä
1tl suolaa

Kuumenna reilusti öljyä kattilassa. Kasta sipulirenkaat taikinassa ja paista sen jälkeen öljyssä.

Sitruunamajoneesi

2 keltuaista
öljyä
1tl sinappia
suolaa, mustapippuria
1 sitruunan mehu

Erottele keltuaiset. Vatkaa keltuaisia voimakkaasti samalla kun kaadat ohuena norona öljyä. Vatkaa niin kauan että seos emulgoituu eli muuttuu "köntiksi". Sen jälkeen voit huolettomammin lisätä öljyä niin että saat koostumuksesta sopivan löysää. Lopuksi lisää muut aineet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti