lauantai 2. maaliskuuta 2013

Foccacia ja bresaola salaatti

Olen miettinyt pitkään, että olisi kiva tehdä leipää itse. Lähestyin aihetta kokeilemalla foccacian tekoa. Uskomattoman helppoa. Vain kerran tarvitsi liata kädet taikinaan. Siinä se kohosi pellillä suoraan leiväksi ilman leipomisvaihetta. Kyytipojaksi tein italialaisesta ilmakuivatusta naudanlihasta salaatin.

Foccacia

taikina:
5dl vettä
3/4 pkt hiivaa
2 tl suolaa
1 tl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
1dl oliiviöljyä

vuokaan:
4rkl oliiviöljyä
2tl karkeaa suolaa
rosmariinia, timjamia, oliiveja

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  2. Lisää kuivat aineet sekä öljy.
  3. Vaivaa taikinaa aineiden sekoittamisen jälkeen noin 5minuuttia.
  4. Voitele pellillä oleva leivinpaperi öljyllä.
  5. Levitä taikina pellille.
  6. Kohota puoli tuntia liinan alla, lämpimässä paikassa.
  7. Voitele varovasti kohonnut taikina öljyllä.
  8. Painele oliivit siihen.
  9. Ripottele yrtit ja karkea suola.
  10. Paista 225 asteessa 15 minuuttia



Bresaola salaatti

  • salaatti sekoitus, esim. tuoreita salaatinlehtiä, rukolaa, lollorossoa, mini romainea.
  • verkkomelonia
  • kirsikkatomaatteja
  • mozzarellaa
  • salaatisiemensekoitus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti